Oppbrudd (fortsettelse)

I forrige “hverdagsblogginnlegg” skrev jeg om at vi hadde bestemt oss for å selge huset og flytte til noe mindre og mer lettvint. Nå er vi ett skritt nærmere: Vi har inngått en opsjonsavtale med en utbygger som ser et potensiale for en annen og bedre utnyttelse av tomten.

Fordelene for oss er først og fremst at vi er sikret en fast pris: Vi slipper usikkerhet rundt verdifastsettelse og eventuelle budrunder. Dernest slipper vi å klargjøre huset og hagen for visning og salg: Her er en million små og store ting som “burde” vært gjort, og som antakelig måtte gjøres før en visning. Skuldrene har senket seg mange centimeter av lettelse over alt vi nå ikke trenger å gjøre!

Rart å tenke på at huset vårt skal rives………

Ulempen er at utbyggerens planer er avhengig av kommunal godkjenning. Det betyr saksbehandlingstid, kanskje i flere omganger. Og så er det selvfølgelig rart og vemodig tenke på at “huset vårt” skal rives, og hagen graves opp.

I praksis betyr dette at vi blir boende i Løkenåsringen i hvert fall til utpå vinteren. Det gir oss god tid til å rydde og kaste, og eventuelt gi videre.

Nå har vi akkurat levert 10 kasser med barne- og ungdomsbøker til Barnas Antikvariat (https://barnasantikvariat.no/). Det er supert å vite at bøker vi har hatt stor glede av, men som aldri kommer til å bli lest igjen, kan komme andre til nytte og glede!

Selv om flyttingen tar litt lenger tid, er det fortsatt nok å gjøre. Både garasje og boder er smekkfulle av “ting”. Det vanskeligste er å vurdere hva andre kan ha nytte av, hva som kan selges, og hva som bare må kastes.

Men en klar fordel i situasjonen er: Det blir juleverksted i Løkenåsringen 29 i 2020 også 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s