Søndag i Teguise: A Trip Down Memory Lane

I årene 1973 til 1983 var jeg ofte her på Lanzarote, både i jobbsammenheng og på ferie.
Den gangen var søndagsmarkedet i den gamle hovedstaden Teguise en stor attraksjon. Det ble tradisjon å dra opp til Teguise grytidlig om morgenen for å sikre seg de beste kjøpene – og så spise lunsj hos Philipe, som drev restaurant i et gammelt steinhus like nedenfor kirken.
Idag kjørte jeg opp til Teguise igjen. Selvfølgelig var det litt andre produkter for salg på markedet – men jammen var det mye jeg kjente igjen også!
Og så spiste jeg lunsj i det samme lokalet, som ser nesten akkurat makent ut som for 35 år siden. Nå heter restauranten “Acatife” og drives av Philipes datterdatter.

Litt rart, litt vemodig, ganske hyggelig…..!

For å  komme til Teguise fra sydkysten, må vi kjøre gjennom Lanzarotes spesielle vulkanlandskap. Det slutter aldri å fasinere meg…..  Egentlig minner det litt om Finnmark, kanskje spesielt Hammerfest: Goldt og øde og uten særlig vegetasjon – inntil man ser nærmere etter, og ser at jammen spirer og gror det også i dette “månelandskapet”. (Dobbeltklikk på bildet for å få det opp i full størrelse og få frem detaljene)

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s