"Tomorrow we will sparkle the lister, and then we are ready to slipe the floor, but maybe we will need half a day to fuge between the window lister"

Overskriften er et sitat! Malerne og snekkerne er polske – og kjempeflinke. Og engelsk er jo et fremmedspråk for dem også. Derfor har de åpenbart lært seg det viktigste av “fagsjargongen” på norsk – og jeg skjønner dem godt:  Jeg vet heller ikke hva “å fuge” er på engelsk. Resultatet blir veldig greit å forstå – og samtidig helt vanvittig rent språklig (eller “sproglig”, som jeg foretrekker….).

Et annet gullkorn (også direkte sitat) er: “We will need to cut the sponplater on the steps, so we can lay the laminat directly and then put the trappeneser right on”. 

Kaoset fortsetter. Ingenting er ferdig enda. Men massasjebadet på terrassen funker, så Egil og jeg tilbringer en times tid der hver kveld.  De andre alternativene er kontoret og gjestesengen.  Øyvinds rom er det eneste stedet med tv-mulighet. Gjett om poden ble sur over å få sengen sin okkupert av foreldre som bare måtte se nest siste episode av “mesternes mester”!

Glimt fra gangen oppe – fra venstre mot høyre i nederste rekke: isolasjonsmatter til taket på badet, potteplante, kasse med søppelposer. Øverste rekke: Potteplanter og kasse med vinglass, med malerens genser på toppen (utenfor bildet). Dette tablået befinner seg rett foran kontordøren……..

Men vi har hatt noen fantastiske dager i Washington!  En lang rekke lunsjer og middager med mennesker som i utgangspunktet var “business relations”, men som gjennom hyppig kontakt i flere år er blitt til gode venner. Jeg synes alltid det er fasinerende å registrere at vi har tildels totalt forskjellige verdensoppfatninger – og i tillegg kommuniserer vi veldig ulikt. Det er viktig å snakke sammen, men jammen er det viktig å være klar over at vi har helt forskjellige referanserammer!

Litt tid har Egil og jeg hatt for oss selv også: En dag dro vi ut til George Washington’s hjem Mount Vernon, hvor jeg ikke har vært før. Han (George Washington – ikke Egil) var litt av en foregangsmann innen landbruk og hagebruk, og det var kjempegøy å se hvordan han anla frukt-og grønnsakshager på en måte som må ha vært ganske “sær” på den tiden.

Egil utenfor Mount Vernon
 

Egil i en av kjøkkenhagene på Mount Vernon. 
George Washington var opptatt av samplanting: 
Han brukte bevisst bl.a. urter i kjøkkenhagen 
or å avskrekke skadedyr og motvirke sykdommer på grønnsaksplantene.

En annen dag kjørte vi ut til gode venner som har kjøpt seg  “hytte” i Chesapeake Bay-området: En fin tur, og gøy å se at selv super-urbane Georgetown-beboere, som knapt har visst forskjell på tuja og stemorsblomster, pluselig har stor glede av “et hus på landet” og er veldig opptatt av hvor mye gjødsel et sedertre trenger………

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s