For en påske!

Vi har hatt en flott påske.  

En passe blanding av alt: Fjellvidder og skiturer, hjemmeliv og kirkehøytid, storfamilie og “bare oss”, litt jobbing og masse latskap, quiz og krim. Og alt sammen i et utrolig påskevær – hver eneste dag!

De første dagene var Egil og jeg på Blefjell, og fikk oss noen fine skiturer. Til min store overaskelse oppførte både knær og hofter seg eksemplarisk, så jeg kom meg ut på ski hver eneste dag. Som alltid må jeg “betale” for sånne utskeielser med noen ganske dårlige dager i etterkant, men det er det jammen verdt. Av og til duger gamle ord og uttrykk best, og jeg finner ikke noe bedre uttrykk for gleden av å bruke kroppen og gli innover vidda i praktfull natur og observere harespor og forvridde vekstformer på krokete fjellbjørk enn: Sjelebot! 
Ikke noe å si på løypenettet på Blefjell!
Egil på vei mot Strutåsen


Onsdag i påskeuken bar det hjemover for å hente Hero: Camilla og Rudis schäfer som vi har vært “barnevakt for (for første gang), mens de var i Portugal. Vi var nok litt spente på hvordan tilværelsen med tre hunder skulle bli: Vår egen (gamle) Baltus, Ida-Maries lille (ganske aktive) Amandus, og Camillas svære (vaktsomme og klønete) Hero…… Men det har gått aldeles flott – og det er jo veldig gøy å være sammen med alle disse dyrene og observere alt som foregår mellom dem!
Årets påskegjest oppførte seg eksemplarisk! Han er en merkelig blanding av en skikkelig vakt- og gjeterhund som helst skal ha full kontroll over alt og alle – og en liten, klønete guttehvalp som helst vil kaste ball og kose på fanget på samme tid. I dag ble han hentet – og huset er ganske tomt……..

Påskeforberedelsene i år inkluderte et særdeles kreativt påskeverksted, hvor mange av deltakerne viste helt nye talenter. Det var så vellykket at vi er enige om å forsøke å utvide kretsen litt og komme sammen nokså regelmessig for å utøve og oppmuntre til felles kreativitet. Det er faktisk veldig gøy å komme sammen og “gjøre noe”! Nå skal vi ha idédugnad om hva vi skal gjøre (behovet for malte påskeegg og kort med pålimte gule fjær er som kjent ikke konstant gjennom året…….). Så om noen uker er antakelig KKK – Kreative Kvinners Klubb et faktum. Fortsettelse følger! (Og søknad om medlemskap mottas fortløpende!)
Ida-Marie, Sanna, Bitten og Dyveke var super-påskekreative!

I dag drakk Egil og jeg formiddagskaffe på terrassen for første gang i år. Temperaturen går fortsatt ned til under minus 10 om natten – men opp mot 20 varmegrader i solveggen midt på dagen. Allikevel er det ikke mye som minner om vår her hos oss: Snøen ligger hardpakket i minst en halvmeters dybde både på terrassen og i hagen. 
Ikke så mange vårtegn å spore ennå…….

…..men helt innerst ved sørveggen har en eneste liten eranthis (vinterblom) tatt sjansen på å stikke hodet opp. Er det ikke fantastisk?

Så da blir det nok vår i år også – en gang…….
Nå står vi foran en nokså travel uke, før vi setter kursen for Portugal og vårt nyinnkjøpte hus i Luz på lørdag. Egil har faktisk ikke sett huset enda, så jeg er litt spent på hva han synes…….. Vi tar med oss Johanna (4), og gleder oss til å oppleve vår første vår i Algarve sammen! 

2 thoughts on “For en påske!

  1. Ahh nå ble jeg misunnelig. I Tromsø har vi brukt påsken til å måke snø. Etter det måket vi litt mer snø. Og til slutt når vi var ferdig med det så måket vi enda litt mer snø…

    Siv

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s