Tørrfisk, dukker og glass. Og natur.

Det overrasker vel ingen at Lofoten byr på mye fjell, sjø og fisk. Men alle var kanskje ikke klar over at man også kan oppleve skulpturer, gallerier, glassblåsing, et lekeyøysmuseum og verdens aller beste fiskeburger?

Vi har bodd på Sakrisøy, som slett ikke er noen øy men en knøttliten holme forbundet med Moskenesøya. Sakrisøy Rorbuer anbefales på det aller varmeste. Trivelig vertskap, fine hytter og mye fredeligere enn Reine, som bare ligger et steinkast unna. Og en kjempegod restaurant – Underhuset. På menyen står hovedsaklig fisk i mange varianter og hvalkjøtt. 


Veien gjennom Lofoten slutter i Å, helt sør på Moskenesøya, omtrent et kvarters kjøring fra Sakrisøy. Der ligger det et tørrfiskmuseum, et fiskeværmuseum og et telemuseum. På veien dit et det flere gallerier som er vel verdt et besøk. Nina Harrs galleri på Reine rommer i år også en fabelaktig fotoutstilling av Arnt Sneve. 

En liten times kjøring nordvestover, tok oss til Vikten: Et helt spesielt lite sted ute i havgapet som hovedsaklig er bebodd av medlemmer i Guds Menighet. Her ligger Glasshytta, hvor man kan følge glassblåserens arbeid på nært hold og kjøpe nydelige vaser og fat. Et særpreget bygg i fantastiske omgivelser, og nydelige produkter. 


På veien stakk vi innom fiskeværet Nusfjord, som rommer en skikkelig gammeldags landhandel.


Og så må vi ikke glemme prosjektet Nordland Skulpturlandskap: 35 skulpturer av like mange kunstnere, plassert rundt i alle Nordlandskommunene.

Her er skulpturene i Flakstad og Moskenes:


Anitas Sjømat holder til på selve Sakrisøy, og er viden kjent for sine fiskeburgere. Må oppleves! 


Og innenfor resepsjonen til Sakrisøy Rorbuer har vertinnen bygget opp et leketøysmuseum. Veldig morsomt!


Det kan selvfølgelig bli for mye museer og opplevelser. Da er det bare å sette seg ned og nyte og nyte……….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s