Komplett mannskap!

I dag har jeg offisielt mønstret på som mannskap (styrmann og matros) på S/Y Delfini i Las Palmas marina. Etter tre døgn i luksus på hotell Santa Catalina sammen med Egil, reiste han hjem med koffert og dokumentmappe og jeg tuslet ned på marinaen med skipssekk og vanntett ryggsekk. 

Svigersønn, reder og maskinsjef Rudi ønsket velkommen ombord. Når redningsflåten heter Løkenåsringen 29 var det nesten som å komme hjem. 


Etterhvert ble velkomstkomitteen supplert med datter, kaptein og byssesjef Camilla og filleonkel, skipslege og jungmann Kåre.


Femtemann ombord er barnebarn, livsnyter og diktator Troy (3).


Om en uke seiler vi avgårde. Tiden skal brukes til reparasjoner, oppgraderinger av utstyr, innkjøp og proviantering og diverse kurs og sikkerhetsøvelser. Det blir nok både travelt og gøy. Vi er i gang! 

2 thoughts on “Komplett mannskap!

 1. Nina,
  Det ser deilig ut. Jeg ble helt misunnelig!

  Hvilken «regatta» seiler dere med?

  Hvis dere seiler med ARC’n husk at de sjekker grundig sikkerhetsutstyret om bord.

  Redningsflåten så hyggelig ut. Ser dere har Viking, samme som jeg har. Husk at i Spania må redningsflåte sjekkes hvert år. Her hjemme aksepteres lengre mellomrom. Jeg går ut fra at du har passet på retesten?
  Det ser for meg ut som om redningsflåten ikke er festet til seilbåten. I så fall hvordan løses redningsflåten ut hvis noe skjer? Er det gjennom en «weak link»? Eller en annen låseinnretning som kutter tauet som fester redningsflåten til seilbåten?
  Hvis dere trenger utstyr, si fra så skal jeg gi dere råd. Forretningene i Las Palmas er fordelt helt over byen. Det er egentlig bare Rolnautic som ligger i havna. De andre forretningene er mer spesialiserte.

  Ha det bra,
  Hilsen Ivar

  Fra: Ninas hverdagsblogg [mailto:comment-reply@wordpress.com]
  Sendt: 30. oktober 2016 16:02
  Til: Ivar Tangen
  Emne: [New post] Komplett mannskap!

  Nina posted: “I dag har jeg offisielt mønstret på som mannskap (styrmann og matros) på S/Y Delfini i Las Palmas marina. Etter tre døgn i luksus på hotell Santa Catalina sammen med Egil, reiste han hjem med koffert og dokumentmappe og jeg tuslet ned på marinaen med skip”

  Like

  • Hei, Ivar! Takk for hyggelig kommentar! Redningsflåten er forskriftsmessig montert og kan utløses på godkjent måte. Vi hadde første sikkerhetssjekk i går: Ingen overraskelser – det vi mangler er bestilt forlengst, og blir levert og montert før siste sjekk på fredag. Men jeg har ett spørsmål: Vi trenger ny satelitt-telefon, og skal ha en Iridium Go. De har den på Rolnautico, men tror du det finnes andre forhandlere her i Las Palmas som er rimeligere? Vi registrerer at prisene her på marinaen er ganske stive……
   🙂 nina

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s