Dagen før dagen

Etter dager med hektisk aktivitet har roen senket seg over marinaen her i Las Palmas. Klokken nærmer seg 23 om kvelden, og det er bare lys i noen få båter. Jeg sitter alene på dekket på Delfini, de andre har krøpet til køys.

Også denne siste dagen i land har vært hektisk. Provianteringen er slett ikke unnagjort når matvarene står på brygga. All kartong må fjernes før varene kommer ombord, fordi den kan inneholde skorpionegg. Alle etiketter på hermetikkbokser må rives av, og innholdet må skrives på med tusj – etikettene løsner og blir ulesellige under seilasen. Alle frukt og alle grønnsaker må vaskes grundig, for å hindre skadedyr.

Troy har vært til uvurderlig hjelp: Først lånte han bort badekaret sitt til alle grønnsakene, og så hjalp han til med å spyle dem – grundig! Se på den konsentrasjonen! Både fruktfluer, skorpionegg og kållarver må vike her!!

img_3681

Medisinkisten måtte få en siste gjennomgang. Har man først skipslege ombord, er intet overlatt til tilfeldighetene. Vi manglet både lokalbedøvelse og brannlindringsgele – det ble fluksens anskaffet.

img_3674

I mellomtiden hadde Rudi greid å montere vår nyinnkjøpte WaterMaker – og fått den til å fungere! Så nå kan vi produsere ferskvann fra saltvann. Luksus! Ikke bare det, men vannet smaker også fantastisk bra. Her tar Rudi den aller første slurken:

fullsizerender

Så måtte skinka henges opp:

img_3690

…..og midt i all travelheten var det godt å se at det var tid og overskudd til en ørliten flørt…..

fullsizerender-3

Status: Alt teknisk og annet utstyr er sjekket og godkjent. Vi har proviant nok for flere uker. Riggen er grundig sjekket og justert. Vi har nok vann og diesel. Og kanskje aller viktigst: Vi er gode venner, samarbeider godt, og gleder oss no’ innmari til å legge ut!

One thought on “Dagen før dagen

  1. Hallo ! Herlige bilder og beskrivelse. Det er betryggende å se at ingenting er overlatt til tilfeldighetene ombord. Både mannskap og båt er førsteklasses ! Lykke på reisen ønskes dere av jungmannens kone.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s