"Værfast" i Berlin

Da jeg jobbet i Finnmark var jeg ofte nødt til å utsette eller avlyse avtaler og møter og konferanser på grunn av været. Og ble ofte sittende værfast på de mest ubeleilige steder: Innesnødd i bilen, timesvis på fergeleier og flyplasser, ekstra døgn på hurtigruta som ikke kunne gå til kai….. 
Men jeg har aldri sittet værfast i en storby før – og aldri på grunn av vulkanutbrudd!  En helt ny erfaring!

Og selv om dette langt fra føles dramatisk, er det absolutt veldig kaotisk!  Kristin og Tormod hadde flybillett hjem fra Tallin via Köbenhavn i dag. Kristin fikk booket om sin billett, så hun har fløyet via Frankfurt og sitter nå på et nattog i retning Berlin – med en omstigning i løpet av natten. Antakelig ankommer hun i 8-tiden i morgen, og har da reist i 15 timer.Tormod måtte ta ferge fra Tallinn til Stockholm, og tar toget derfra – og ankommer antakelig om etpar døgn…..

Vi skulle reist hjem med fly i kveld. Isteden blir det dagtog til Köbenhavn i morgen (8 timer) og overnatting der. Etter planen skulle Egil reist til Beijing lørdag. Hvis flyene går, drar han direkte fra Köbenhavn. Hvis ikke har vi  lørdag “til fri disposisjon” i Kongens By – og så “danskebåten” hjem, med ankomst Oslo tidlig søndag formiddag. Jeg kommer uansett hjem med båten. Og vi har vært heldige: Alt er opptatt og utsolgt! (Og alle billettpriser er mirakuløst mangedoblet på noen timer!)

“Ungene” (Ida-Marie, Øyvind, Invild og Glenn) tar et morgentog til Köbenhavn lørdag, og rekker akkurat samme “danskebåt” som oss. Så da får vi en hyggelig kveld sammen på båten, før vi ankommer Oslo 2 1/2 døgn senere enn planlagt.  Og siden Camilla er en engel og sjekker at katter og planter har mat og vann, og Michelle forhåpentlig kan forbarme seg over Amandus etpar ekstra døgn, så er det meste tatt vare på.

Og vi har kost oss masse!
Her er en kjempestolt morfar sammen med Johanna:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s