Det går mot slutten…..

Sakte men sikkert “gjenerobrer” vi hjemmet vårt. Stuen er innflyttingsklar, og de fleste møblene er på plass. Det vil fortsatt ta tid før vi får gardiner, bilder, cd’er, pyntegreier etc. etc. på plass – men vi er i ferd med å “eie” vår egen stue igjen! Et stort fremskritt! Soverommet er også langsomt blitt “vårt igjen”: Noen elektrikerarbeider gjenstår og snekkeren må justere noen skyvedører – men vi har nå allikevel flyttet inn, og bor ikke på gjesterommet lenger.

Det finnes alltid noe å lære. Denne oppussingsrunden har gjort meg oppmerksom på alle de hundrevis av detaljer som vi tar for gitt, men som har en plass og spiller en rolle. Skal vi ha “vanlig” blandebatteri eller “trykk-batteri” i dusjen? Hvilken glansgrad skal takmalingen ha? Skal “linjene” i parketten i trappen følge forkant eller bakkant av trinnene? Skal flisene på badet kuttes/justeres øverst mot taket eller nederst mot gulvet? Det kan virke som uvesentligheter, men er det egentlig ikke: Disse valgene er viktige for håndverkerne – og de betyr mer enn jeg trodde for det endelige resultatet!

Men nå flykter vi bort igjen:  Vekk fra støv og støy og rot…..  En ukes cruise fra Oslo via København og Tallin til St. Petersburg og tilbake til Oslo. Vi gleder oss stort!  Egil har vært i St. Petersburg mange ganger. Jeg har aldri vært der! Og ingen av oss har vært i Tallin.

Sånn prinsipielt mener jeg jo at voksne barn skal flytte ut og skaffe seg sin egen tilværelse…..  Men akkurat nå er det jammen deilig at Øyvind fortsatt bor hjemme: Han tar ansvar for å åpne for håndverkerne om morgenen, og for Baltus og kattene – og for Amandus: Ida-Marie reiser til Bali i morgen, og vi har sagt ja til å være hundevakt.  Så Øyvind blir hjemme og lufter og mater og åpner og tar ansvar – mens vi flakser og flyr avgårde…… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s