Kielfergen anbefales!

Alle som trenger et avbrekk fra hverdagen burde vurdere en tur med Kielfergen. Vi har hatt en fantastisk hyggelig og avslappende tur på under to døgn – til en høyst overkommelig pris. Veldig hyggelig service ombord, deilig mat og mye å velge mellom – og grei lugar med gode madrasser (noe som ser ut til å bli viktigere og viktigere etterhvert som vi “modnes”….).

Vi startet med lunsj i en restaurant som ligger helt i akterenden av båten, med panoramavinduer – så vi “seilte” baklengs ut Oslofjorden. Det ga et helt annet perspektiv enn når man tøffer “forlengs”! Været var praktfullt, maten var nydelig, servicen hyggelig og utsikten fantastisk – så det ble ikke noe dansekurs på oss. Vi ble simpelthen bare sittende å nyde utsikten og situasjonen…..

Her glir vi langsomt forbi Nesodden…

I Kiel var alt søndagsstengt. Etter en hyggelig frokostbuffet på en “brun kafé” i sentrum, tok vi drosje ut til “Die Alte Botanishe Garten” (er litt usikker på om jeg har riktig kjønn, rettskrivning og bøyning her…..). Den var egentlig en skuffelse: Mange gamle, flotte trær – men veldig lite annet. Og nokså overgrodd. Men hagen lå på en høyde med nydelig utsikt – og det var hyggelig bare å “tusle rundt” i skyggen av trærne. På toppen av høyden var det et slags tårn, og etter 53 trappetrinn kom vi til et utsiktspunkt – ikke veldig spektakulært, men fredelig og hyggelig.

Egil beundrer utsikten (og leser kart!) i fredelige omgivelser

Kiels botaniske hage kunne kanskje like gjerne kalles et arboret?
 

Nå er vi vel tilbake – og har forhåpentlig opparbeidet energi og motstandskraft og overskudd til å takle etpar-tre uker til med håndverkere og rot og mangelfull koordinering….. Forhåpentlig blir stuen klar for innflytting i løpet av uken.   Det har vi trodd og sagt i minst to uker………

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s