Nye opplevelser

Årets ferie i Sør-Frankrike var vår niende på rad. Men jammen er det fortsatt mye som er uoppdaget! I år var Øyvind og Sanna med oss, og vi hadde selvfølgelig stor glede av å vise dem noen av våre yndlingsteder – og oppdage nye steder sammen med dem.

Relais Magdeleine hører med blant favoritthotellene i Provence, Her er det godt å være!

Relais Magdeleine hører med blant favoritthotellene i Provence, Her er det godt å være!

I år beveget vi oss etterhvert vest for Marseilles, til området Camargue. Det er et kjempestort våtmarksområde som bl.a. rommer Europas eneste ville hestestamme – i tillegg til millioner av fugler. Vi bodde litt utenfor den hyggelige landsbyen Saintes-Maries-de-la-Mer, som ligger praktfullt til på en mange mil lang sandbanke.  Strendene her slår Rivieraen!

Byen har fått sitt navn etter de tre Maria’ene som kom til Jesu grav og fant den tom. De ble forfulgt, og søkte tilflukt akkurat her – og startet kristningen av Frankrike herfra.

Sanna er glad i hester og riding og fikk overtalt oss til en ridetur rundt i dette vakre og enestående landskapet. En utrolig opplevelse!

En utrolig opplevelse å ri utover våtmarkene i Le Camargue!

En utrolig opplevelse å ri utover våtmarkene i Le Camargue!

Et annet nytt landskap for oss var Les Calanques. De kalles “de franske fjordene”. Vi nordmenn blir neppe særlig imponert over “fjordligheten”: “Viker” er en mer nærliggende betegnelse….Men de er vakre og representerer et helt annerledes lanskap enn resten av kysten.

En fransk "fjord" - full av båter og badeliv!

En fransk “fjord” – full av båter og badeliv!

Etter 15 deilige dager vendte vi nesene hjemover. Og jammen har “Dannelsesreisen” fungert etter formålet: Øyvind kjøpte champagne istedenfor whisky på Taxfree’en! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s