Spanske katter liker også pc’er……

Hjemme foregår det en kontinuerlig krig for å få kattene vekk fra skrivebordet mitt på kontoret: De elsker å legge seg tett inntil PC’en, for der er det varmt og godt. Men det blir en litt for dyr katte-varmer: Etterhvert som vifte og tastatur fylles med kattehår, blir maskinen selvfølgelig stadig varmere og dermed deiligere for kattene – og stadig mindre egnet som arbeidsredskap. Og nå har jammen den samme krigen forflyttet seg hit:

Jeg tror dette er Lui –  litt vanskelig å holde styr på alle kattene her, så jeg holder meg til shäferen Shiva: Vi har startet med daglig strigling og børsting, og det har gjordt underverker for pelsen hennes – og allerede redusert talgansamlinger og andre ekle greier i huden. Så nå går hun rundt og føler seg som en dronning: Hun har tilogmed begynt å knurre (lavt) til noen av de mest arrogante kattene!   Gamle damer blir som nye!

Og mens jeg rapporterer fra faunaen her nede, kan jeg jo nevne at sånn rundt regnet 200 mygg har hatt slektstreff på ryggen min i natt. Så i dag har Shiva og jeg hatt enda mer felles enn litt stive hofter og knær, overvekt og dårlig syn: Vi har tuslet rundt i hagen her sammen, og benyttet hver mulige anledning til å gnukke ryggtavlen inn mot murer og trestammer…… Dessuten har jeg gått til innkjøp av den aller giftigste og minst miljøvennlige “insecticida” jeg kunne finne, så nå flyter rommet mitt av mygg-lik – til min store tilfredshet. Regner kanskje ikke med allverdens sympati for kløende myggstikk fra slekt og venner i vinter-Norge, men det er jo lov å prøve….?

Været her er lettskyet, forholdsvis mye vind, men varmt og godt: Ca. 22-23 grader om dagen, og 17-18 nå om kvelden.

Etter yoga hver dag i to uker, og to timer med en personlig trener den siste uken, kjenner jeg at nå begynner faktisk kroppen å fungere igjen – etter noen måneder med kulde og leddverk og betennelser. Det er fantastisk deilig!

Deilig også å tusle rundt i hagen her. Den er dyktig laget: Ikke så stor, men inndelt i mange “hagerom” – noe som gjør at den virker større, og dessuten mer spennende!

 
  
Dette er mitt yndlings-sittested: Her sitter jeg en liten stund hver kveld og ser på stjernehimmelen:

Og så er det disse plantene som vokser rett ut av lavasteinen overalt her. Fasinerende! Jeg satt og strevde med et kapittel om “plantenæringstoffer” til boken min, tok en pause og gikk ut for å strekke på meg – og oppdaget denne. Det ble litt vanskelig å skrive overbevisende om behovet for nøyaktig doserte makro- og mikronæringsstoffer for å få til plantevekst …………

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s