Vakker vinter!

Det er vakkert ute nå!
Kulden forhindrer meg fra å være særlig mye ute: Etter noen minutter er både ledd og muskler pinnestive og verkende.  Allikevel må jeg ta noen snarturer ut i vinterlandskapet: Det er så vakkert at det nesten gjør vondt!
Og det lar seg selvfølgelig ikke forevige gjennom et mobilkamera. Jeg synes allikevel at disse glimtene fanger litt av stemningen…..

Dette er “knipset” rett bak huset vårt. 
Busken til venstre er en gammel syrinbusk. 
Himmelen i nord er i ferd med å rødme. 
Man trenger ikke dra langt ut i villmarka for å få vakre naturopplevelser! 

Dette knipset jeg utenfor kirken i ettermiddag. De nesten stiliserte benkene og gravstøttene er flotte sammen med de (nesten) like stiliserte trærne og buskene, med avrundede former. Vakkert!

Jeg er veldig glad i den gamle kirken her. Der føler jeg tilknytning og tradisjon og røtter. Mamma er døpt, konfirmert og viet der. Mormor og morfar og mamma og pappa ligger gravlagt der. Der er dessuten ganske mange andre graver som jeg jevnlig oppsøker:  Ikke mindre enn tre barndomsvenninner, foreldrene til flere gode venner, mors tante og onkel, “gamlepresten” som var en venn av mor og som konfirmerte meg, flere barndoms- og ungdomsvenner av mor, tidligere naboer og venner av både morfar og mormor og mor og far….

Vel hjemme igjen tuslet jeg en tur rundt huset. Og oppdaget at en stakkars solstol er gjenglemt på plenen. Egentlig er det litt hyggelig at den står der: Den minner om at en gang blir det varmt og sommer igjen…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s